Hoe het allemaal begon ...

Een paar jaar geleden startten we in het vernieuwde Zwin Natuur Park met the Shelter, een Bistro midden in de natuur aan zee. We kozen een nieuw concept waar klanten zelf bestellen via een Ipad of aan de kassa. Een plek waar de natuur en lekker eten centraal staan. Alles wordt er vers in huis gemaakt! Zo plukken we zelf de kippen voor de gekende vol au vent, maken elke dag verse soep, heerlijke vispannetjes met uitsluitend Noordzeevis,….kortom alles puur natuur.

Toen we hoorden dat er nog zo’n mooi plekje in de natuur vrijkwam, maar dan in het bos, begon het te kriebelen…een paar slapeloze nachten, vele velletjes papier met ideeën, een financieel plan, en spannende maanden afwachten of we het gingen halen. Dit resulteerde in een GO in maart 2020, tijdens de lockdown. Paniek… start je nu wel een nieuwe zaak in deze onzekere tijden? Maar we zouden geen ondernemers zijn als we dit risico niet met beide handen aannamen en ervoor gaan.

What’s next ?

Door onze vele trips op zoek naar inspiratie en de juiste vibes wisten we zeer goed wat we wilden: een hippe foodbar waar iedereen welkom is met trendy gerechten. Het thema in ons hoofd was Urban jungle… We wilden deze klassiek hoeve ombouwen en een easy urban vibe geven. Dus, op zoek naar een interieurontwerper die ons idee kon toepassen. Gelukkig vonden we Kris en Bas, 2 creatieve duizendpoten met de meest waanzinnige plannen! Ze verdienden hun sporen dan ook al onder meer op Tomorrowland.

Kris transformeerde onze urban jungle in een urban farm en stuurde ons het kleurenpallet door: roze, groen en geel. Onze eerste gedachte was oh nee, wat een kleurencombi! Maar omdat we voelden dat ze kraks in hun vak zijn, gaven we hen het voordeel van de twijfel. En ja, het moet gezegd, met een schitterend en gedurfd interieur als gevolg: Urban Café was geboren! Met dank aan CremeFresh en Bas Temmermans.

DSC04969 (Groot)
foto-21

Gezellig terras

Met een enorm terras wisten we vooraf al dat dit een uitdaging zou worden. Ook daar wilden we een urban sfeer brengen en tegelijkertijd zorgen voor een vlotte bediening. De oplossing werd een grote, nieuwe zeecontainer die we lieten inrichten door Tailor Mate, opnieuw kraks in hun vak met jaren ervaring. Onze mobiele buitenbar werd meteen een eyecatcher op het terras! We kozen voor een mix van hoge tafels, gewone tafels en lounge zetels, waar zowel jong als oud een plekje naar hun zin vinden.

Up & running!

In juni 2020 was ons Urbancafé een feit! Na de eerste lockdown gingen we open. Wij verwelkomen iedereen graag in onze Urban Foodbar temidden de prachtige natuur. We gaan voor een easy urban vibe en brengen de natuur en het bos op je bord. Lekker eten en een leuke ontmoeting staan bij ons met stip op nummer één. Ons mooie interieur en het toffe terras zorgen voor de rest.

Wij maken alles vers in huis en werken met verse producten van boeren en kwekers die we zelf bezocht hebben. Zo brengen we hun producten rechtstreeks van het land en de zee op het bord. Met onze focus op de korte keten zorgen we net weer voor die extra touch.. Zo smaken onze croques met dikke vloerboterhammen, Jong Brugge kaas en nootham lekker door, werken we enkel met Noordzeevis, plukken we zelf onze kruiden in de Kruiderie. En geregeld trekken we onze tuin in voor onze eigen kweek….

Urbancafé is een is een unieke plek voor foodies, wandelaars, families, vrienden ….om te komen genieten van een drankje, een lekker hapje, tapas bij de aperitief, een stevig etentje, verse pannenkoeken en reuzewafels…

Urbancafé, een trendy place to be waar het heerlijk genieten is!

Feestzaal

Wist je dat je bij ons ook terecht kan voor het leukste feest?

Met onze feestzaal kan je bij ons alle heerlijke momenten in het leven vieren.

Samenzijn, lekker eten, ….meer dan ooit willen wij ons inzetten om van jullie speciaal moment een onvergetelijke herinnering te maken.